Selectează o Pagină

Cum sa indentifici care sunt exercitiile care stimuleaza cel mai bine cresterea musculara?

Parerile sunt impartite. Eu am gasit un raspuns sigur la aceasta intrebare in momentul cand am inteles cum functioneaza muschii si care este anatomia lor. Doar cand am inteles exact care sunt lucrurile de care un muschi are nevoie pentru a creste am reusit sa progresez constant.

Sa incepem cu inceputul.

Fiecare muschi, indiferent de grupa musculara de care vorbim, are doua capete. Punctul de origine si punctul de insertie. Punctul de origine este capatul care ramane fix iar punctul de insertie este cel care se misca.

Muschii functioneaza exact ca un arc, sau ca un elastic, care in momentul cand primeste comanda, impulsul nervos de la creier, se contracta, se aduna, iar cele doua capete se apropie. Cum cele doua capete sunt prinse pe oase diferite legate printr-o articulatie, in momentul contractie va trage oasele unul catre celalalt si se vor apropia. In acest fel obtinem miscarea corpului.

Pentru cresterea masei musculare este foarte important sa obtii contractia maxima a muschiului vizat. Iar acest lucru este posibil prin apropierea maxima a celor doua puncte, origine si insertie, unul de celalalt.

Cum fiecare grupa de muschii este complet diferita, trebuie sa cunosti exact pentru fiecare in parte care sunt acele apunctele de origine si insertie si ce exercitii iti ofera pozitia potrivita pentru a le apropia cat mai mult si a obtine contractia maxima.

De asemenea, numeroase studii au aratat ca si intinderea maxima sub tensiune a musculaturii, adica in timpul exercitiilor, nu confunda cu strectchingul, stimuleaza cresterea si de aceea este important sa cunosti exercitiile si pozitiile care iti permit si acest lucru. Pentru ca nu prea sunt exercitii care sa ofere in acelasi timp contractia si intindera maxima este necesara includerea in programul de antrenament mai multe exercitii pentru fiecare grupa de muschi.

De aici vine zicala ca pentru dezvoltare maxima muschii trebuie lucrati din unghiuri diferite.

Sunt multe detalii de acest gen. De aceea am hotarat sa fac o intreaga serie de videouri detaliate pentru fiecare grupa de muschi in parte.

O sa descriu anatomia, modul de functionare, care sunt exact cele mai eficiente exercitii si foarte important, forma corecta de executie. Vreau sa stiti ca informatia pe care o voi prezenta in aceasta serie o prezint si la cursul de instructor fitness unde sunt formator. Pentru un personal trainer este esential nu doar sa cunoasca exercitiile dar sa le si inteleaga incat sa stie unde, cat si cum sa le introduca intr-un program de antrenament complex.

———————————

Acesta este un transcript automat al acestui video.