Selectează o Pagină

background-push-upCa de obicei, nu imi place sa irosesc cuvintele aiurea (poate pentru ca sunt ardelean) si trec direct la subiect. Cel mai eficient tip de antrenament pentru arderea grasimilor este antrenamentul metabolic.

Ce este antrenamentul metabolic?

Acest tip de antrenament cuprinde exercitii compuse (exercitii ce implica mai multe articulatii si muschi in acelas timp) de intensitate mare si sunt efectuate fara pauza sau cu pauza foarte scurta.

Antrenamentele metabolice au un grad de intensitate foarte mare. Daca termini antrenamentul si nu esti transpirat, pulsul nu a luat-o razna si iti ajunge aerul, inseamna ca nu ai facut antrenamentul cum trebuie si nu a fost unul metabolic.

De ce este cel mai bun?

Comparat cu antrenamentele cardio clasice cum sunt inotul, joggingul, bicicleta, orele de aerobic, zumba, kangoo etc. are mult mai multe beneficii:

  • arde mai multe calorii intr-un timp mai scurt;
  • metabolismul ramane ridicat mult timp dupa incetarea antrenamentului (de aici numele), drept urmare ardeti calorii si cand nu faceti antrenament;
  • exercitiile fiind intense imbunatatesc rapid tonusul muscular;
  • pot sa mareasca masa musculara;
  • necesita mult mai putin timp. Sunt suficiente si 15 minute; (deci sa nu mai aud scuza -nu am timp)
  • imbunatatesc capacitatea cardiovasculara;

Exemplu de antrenament:

Pentru acest antrenament alegem 5 exercitii. Trecem de la un exercitiu la altul pe cat posibil fara pauza timp de 15 minute.

1. burpees – 10 repetari;

Burpees_Kate

2. jumping jack – 20 repetari;

Jumping_jack

3. flotari – 10 repetari;

tone-your-arms-with-push-ups4. fandari – 20 repetari;

walking-lunges

5. tractiuni inversate – 10 repetari

3743CB32D2C136941715AF47C54F6EA.standard

Faceti acest antrenament de 3-4 ori pe saptamana si nu mai aveti nevoie de alta miscare in plus. Exercitiile alese lucreaza absolut toate grupele musculare.

Pentru rezulate maxime concentrati-va la urmatorul lucru: Incercati sa treceti de tot mai multe ori prin toate exercitiile in decursul celor 15 minute.

Sa nu va plictisiti, puteti din cand in cand sa schimbati exercitiile, durata, etc. Dati frau liber imaginatiei! Orice sa faca antrenamentele placute si interesante.

Spor la treaba!