6acb0bf31b857e262b3d3240e5895927

Tractiunile sunt un exercitiu grozav pentru spate. Daca vrei un spate lat si impresionant fa tractiuni. Nici un alt exercitiu nu o sa iti dezvolte spatele la fel de bine ca tractiunile. Un alt mare avantaj este ca nu ai nevoie de mare lucru, doar un loc de unde sa atarni si iti poti face tot antrenamentul pentru spate.

Contrar a ce se credea, tractiunile cu priza larga nu sunt cele mai eficiente pentru spate. Masuratorile efectuate cu electrozi amplsati pe muschii spatelui au aratat ca tractiunile cu priza pronatie (palma orientata spre exterior) la latimea umerilor duc la o contractie mai buna.

Un alt lucru putin stiut este ca tractiunnile cu priza supinatie (palma orientata spre interior) la latimea umerilor sunt cel mai eficient exercitiu pentru muschiul biceps.

Pentru unele persoane,  pozitia rigida a palmelor cum e cazul tractiunilor  la bara produce dureri articulare. Drept urmare acestia evita tractiunile si pierd astfel ocazia sa isi dezvolte spatele la potentialul maxim.  In cazul lor o solutie sigura o reprezinta tractiuniile la inele. Libertatea de miscare protejeaza articulatiile, iar contractia muschiilor este la fel de buna.