Selectează o Pagină

Coffee-coffee-13874629-1920-1200

Aud destul de des diferite persoane care se lauda ca nu au fumat si nu au baut cafea niciodata. Cafeaua este foarte gresit pusa in aceeasi oala cu alcoolul si tutunul. Este considerata un viciu la fel de daunator, cand de fapt nu este deloc asa. Consumata inteligent, chiar zilnic, poate aduce multe beneficii sanatatii.

Despre cafea

Cafeaua este o bautura naturala, este practic o infuzie a boabeleor de cafea prajite. Deci nu este diferita fata de un ceai. La fel ca si vestitul ceai verde, contine numerosi antioxidanti care impiedica imbatranirea celulelor. Principalele soiuri de cafea sunt arabica si robusta. Cea din urma are un continut mai ridicat de cafeina si este mai amara. Contrar credintei din popor, studiile medicale arata ca un consum moderat de cafea (2-3 pe zi) este benefic pentru sanatate.

Acum urmeaza partea interesanta si mult asteptata.

Cum slabesc cu cafea?

Cafeaua folosita inteligent imi poate accelera procesul de ardere a grasimilor prin doua moduri:

  1. Este foarte cunoscut efectul energizant al cafelei. Consumata inainte de antrenament face ca antrenamentele sa devina mult mai productive. Un nivel energetic ridicat in timpul antrenamentelor duce automat la o intensitate mai mare, iar intensitatea mai mare inseamna mai multe calorii arse in timpul antrenamentului si un metabolismul mai accelerat dupa antrenament.
  2. Cafeina duce la o crestere a catecolaminelor, niste hormoni care mobilizeaza trigliceridele din adipocite si reduce sensibilitatea la insulina. Cu alte cuvinte stoarce grasimea din celule si o impiedica sa mai intre. Acest lucru se intampla in mod normal in tipul antrenamentelor, dar cafeaua amplifica acest proces, unele studii arata ca DUBLEAZA CANTITATEA DE GRASIME MOBILIZATA. Dupa ce a fost mobilizata trebuie arsa efectuand efort fizic (deci nu scapati de antrenament daca beti cafea).

Pentru efecte maxime se recomanda consumul a aproximativ 200mg de cafeina inainte cu 30 de minute de inceperea antrenamentului. Asta inseamna echivalentul a 2 cafele tari. Aceasta valoare nu este una exacta. Dupa cum stiti sunt persoane mai mult sau mai putin sensibile la cafea. Cei care din diferite motive nu consuma cafea, pot sa incerce capsulele cu cafeina.